استان پرنس ادوارد

استان پرنس ادوارد

جزیره پرنس ادوارد، یکی از ایالات کاناداست که در منطقه آتلانتیک کشور قرار گرفته و در خلیج سنت لارنس ادوارد واقع شده است. با مساحت 5660 کیلومتر مربع، این جزیره کوچک‎ترین جزیره کاناداست و جمعیت آن حدود 150 هزار نفر است. مرکز استان، شهر شارلوت تاون است که در آن بیش‌ترین جمعیت را انگلیسی‌ها، ایرلندی‌ها و اسکاتلندی‌ها تشکیل می‌دهند و بیشتر مردم به دین کاتولیک و پروتستان اعتقاد دارند. زبان رسمی این منطقه انگلیسی است.

جزیره پرنس ادوارد از چند جزیره و جزایری به همین نام تشکیل شده که در فاصله 200 کیلومتری شمال نوااسکوشیا و 600 کیلومتری شرق استان کبک قرار دارد. این منطقه دارای چهار فصل است که فصل بهار آن معمولاً کمی دیرتر از سایر مناطق فرا می‌رسد و هوا کاملاً سرد است. تابستان آن معمولاً گرم نیست، اما هوای دلپذیری دارد. زمستان‌های پرنس ادوارد طولانی و سرد است و در ماه‌های نوامبر تا آوریل، برف زیادی در این جزیره می‌بارد و پاییز با بارندگی همراه است. این جزیره از مناطق بادخیز به شمار می‌رود و خاک آن از ماسه‌سنگ قرمز و نرم پوشیده شده است.

جزیره پرنس ادوارد دارای 10 شهرستان و 50 محله است. برخی از مهم‌ترین شهرهای آن شارلوت تاون، سامرساید، استراتفورد، کورنوال و تری‌ریورز هستند. بزرگ‌ترین شهر این منطقه، شهر تاون است که با جمعیت حدود 36 هزار نفر، مرکز استان و مرکز شهرستان کوئینز می‌باشد.

اقتصاد پرنس ادوارد

صنایع پرنس ادوارد شامل کشاورزی، گردشگری، ماهیگیری و تولید صنعتی می‌باشد. حدود ۱۵۰۰ مزرعه در این جزیره وجود دارد. در فصل تابستان، صنعت گردشگری از مهم‌ترین منابع درآمدی این منطقه است. پرنس ادوارد در حوزه فناوری اطلاعات، علوم زیستی، انرژی‌های تجدیدپذیر، هوا و فضا نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.
حدود ۳۰٪ سیب‌زمینی کشور کانادا در این منطقه تولید می‌شود که این محصول، مهم‌ترین منبع درآمدی برای بیش از ۲۰۰۰ کشتزار این استان می‌باشد. علاوه بر سیب‌زمینی، محصولات دیگری نیز از جمله سیب، زغال اخته، توت فرنگی، هویج، پیاز، حبوبات، گوجه‌فرنگی و ... کشت می‌شوند. همچنین، صنعت ماهیگیری نیز یکی دیگر از منابع اقتصادی این منطقه است که خرچنگ‌ها، صدف‌ها، ماهی‌های تن و صدف‌های خوراکی در جهان معروف هستند.

تاریخچه جزیره پرنس ادوارد

این جزیره در سال 1534 توسط جک کارتیه کشف شد. اقوام میکماک ساکنان اولیه یا افراد بومی این جزیره محسوب می‌شوند. در سال 1763، پس از جنگ هفت ساله، این جزیره به بریتانیا واگذار شد. 
در سال 1799، این جزیره توسط پدر ملکه ویکتوریا به نام جزیره پرنس ادوارد شناخته شد. این جزیره در سال 1873 به کنفدراسیون کانادا پیوست. در طول تاریخ، این جزیره به عنوان یک مستعمره مهم بریتانیا و فرانسه شناخته شده است.

سیستم آموزشی در جزیره پرنس ادوارد

تمامی شهروندان تا سن 20 سالگی می‌توانند به طور رایگان در مدارس تحصیل کنند و تحصیلات از مقطع ابتدایی تا پایان دبیرستان به صورت رایگان در این استان ارائه می‌شود. برای افرادی که پس از دبیرستان وارد مشاغل ماهرانه می‌شوند، برنامه ای جامع برای کارآموزی و آموزش برای کمک به افراد در یادگیری تجارت و یافتن شغل در نظر گرفته شده است. 
آموزش عالی در جزیره پرنس ادوارد توسط دانشگاه دولتی این استان، دانشگاه پرنس ادوارد، کالج هلند، کالج دولتی علوم اجتماعی با یازده پردیس در سراسر این استان، مرکز آموزش بزرگسالان فرانکوفون در ولینگتون و تعدادی از آموزشگاه های خصوصی ارائه می‌شود.
دانشگاه پرنس ادوارد در سال 1969 به عنوان تنها دانشگاه در این استان شناخته شد و رتبه 41 در میان دانشگاه های کانادا را کسب کرده است. همچنین کالج هلند در این استان احداث شده است و دانشجویان اجازه تحصیل در این کالج را دارند. این سیستم آموزشی در جزیره پرنس ادوارد، جزیره را به یک مقصد پرطرفدار برای خانواده‌هایی که قصد دارند در یک کشور خارجی صاحب فرزند شوند تبدیل کرده است.

جمعیت جزیره پرنس ادوارد

جمعیت جزیره پرنس ادوارد در سال 2016 تخمین زده شده بود که 142,907 نفر بود. این جزیره با وجود جمعیت کم، از نظر تراکم جمعیت، پرتراکم‌ترین استان کانادا است و 56 درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی زندگی می‌کنند. حدود 11 درصد از جمعیت این جزیره زبان فرانسوی را صحبت می‌کنند، اما زبان اصلی مردم زبان انگلیسی است.
خدمات بهداشتی درمانی در جزیره پرنس ادوارد

تمام شهروندان و افرادی که اقامت دائم در کانادا را دارند، طبق قوانین دولت کانادا از خدمات بهداشتی و درمانی رایگان برخوردار هستند، به غیر از خدمات غیر ضروری مانند عمل‌های زیبایی یا خدمات خاص دندان که تحت پوشش این بیمه نمی‌باشد.
فرهنگ مردم جزیره پرنس ادوارد
به مردمی که در جزیره پرنس ادوارد زندگی می‌کنند، جزیره‌نشین می‌گویند. در این جزیره فرهنگ‌های گوناگون وجود دارد و از صفات مردم این جزیره، مهمان‌نوازی و خون‌گرمی آن‌ها است. جزیره پرنس ادوارد مکانی آرام و کم جمعیت است که ساختار آن ترکیبی از زندگی سنتی و مدرن است. به دست آوردن شغل مناسب در این جزیره به دور از تبعیض نژادی به راحتی امکان‌پذیر است.

مکان‌های دیدنی جزیره پرنس ادوارد


● سواحل کاوندیش جزیره پرنس ادوارد، کانادا
● پارک ملی جزیره پرنس ادوارد، کانادا
● موزه مونتگمری جزیره پرنس ادوارد، کانادا
● فروشگاه بستنی کاورز در جزیره پرنس ادوارد، کانادا

مزایا و معایب زندگی در جزیره پرنس ادوارد

مزایا:

معایب: